top of page

Nytt

Juni 2023

På jakt efter nya medlemmar

Inser att vi måste vårda vår demografi och tillväxt... 

Skulle du vara (eller känna någon) som verkligen vill och kan förändra finanssektorn så tveka inte att höra av dig. Skulle du dessutom sätta värde på ett sammanhang där du både kan lära och lära ut  (dvs du har inte stelnat...) så kika lite mer på den här hemsidan! Det kan ge några viktiga år i CV't eller kanske en hel konsultkarriär?

April 2023

Unika insikter kring hur bolag kan jobba för att hindra penningtvätt

Genom en serie betydelsefulla uppdrag har Infidence byggt en både bred och djup insikt i AML/CFT-hantering i praktiken. Med erfarenheter från affärsmiljöer inom såväl start-up som världsledare, kan vi konstatera att det är samma utmaningar, samma regelverk - men alltid unika förändringsresor mot "AML compliance".  Vi delar gärna med oss av våra funderingar till framtida kunder som står inför resor mot högre ambitionsnivåer och hållbara operativa modeller för AML.

 

 

Maj 2021

Tomas Wikström - nu VD i Infidence 

Vi välkomnar Tomas Wikström som ny VD i Infidence Consulting. Han har gedigen erfarenhet  i rollen som VD från Applicon, som erbjuder system och tjänster till bank- & finanssektorn. "Ett säkert kort, en uppskattad kollega och några nya perspektiv" säger styrelsens ordförande Fredrik Millde. "Tack till Claes De Geer för utmärkta insatser i bolagets utveckling. Vi förstår att nya uppdrag gör det svårt att kombinera rollerna  - och är glada att du kvarstår i Infidence konsultgemenskap.   

April 2021

Infidence på ny adress vid Humlegården

Vi har lämnat Vasagatan 16 och finns numera på Biblioteksgatan 29. Fortfarande i Convendums co-working miljö och med utökade mötesfaciliteter.

Januari 2021

Nyårslöften ?

Nja, kanske inte riktigt, men vi har formulerat vårt kundlöfte. Det vi alltid lovar göra för våra uppdragsgivare: 

 • Vi skräddarsyr och anpassar för den unika situationen hos varje kund.

 • Vi utmanar er – men med realistiska ambitioner kring möjlig förvandling.

 • Vi driver förändringar för att ni ska uppnå bestående effekter. 

Vi vågar påstå att dessa löften är särskiljande. 

 

December 2020

God jul med ett leende

Vi önskar våra klienter, uppdragsgivare och samarbetspartners en riktigt God Jul. Vi ger julgåvan även i år till Operation Smile som gör ett gediget arbete att förbättra livet för barn med läpp / käk / gomspalt.

 

 

 

 

 

Så småningom ser vi fram mot ett Gott Nytt 2021. Annorlunda än 2020 kan vi ana. Men knappast som förr... 

November 2020

Fler rutinerade kollegor ansluter till Infidence

Vi är mycket glada att få välkomna Annika Jensen och Tomas Wikström. Annika med gedigen bakgrund i det  betalningslandskap som nu snabbt ändras. Tomas tar med sig kunskaper och tung ledarrerfarenhet kring integration av nya system för finansbolag och mellanstora banker. Läs mer här.

 

December 2019

VD-skifte i Infidence

Claes De Geer tar nu över rollen som verkställande direktör i Infidence. Han efterträder Ulf Hjertberg, en av grundarna och vd sedan start 2016.   

September 2019

Ytterligare två erfarna Projekt- och Affärsutvecklare till Infidence

Vi välkomnar Christina Frisk och Katarina Ribbing Lindgren till Infidence. Christina och Katarina har båda lång erfarenhet av att arbeta med utveckling och förändring av finansiella verksamheter.  Läs mer här.

December 2018

Infidence får förtroendet att stärka bankernas arbete mot penningtvätt

Under hösten har ett bankgemensamt initiativ etablerats för gemensam hantering av information om kundkännedom "KYC" enligt regelverken mot penningtvätt AML. Konsulter från Infidence bidrar i nyckelroller tillsammans med nära 100 bankmedarbetare från Danske Bank, DNB, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank. Projektledaren Fredrik Millde säger: "Nu skapar vi en gemensam infrastruktur för KYC-information som kommer att göra denna hantering mycket enklare för bankernas företagskunder". Infidence Consulting AB hanterar även projektets administration intill dess ett nytt bankägt bolag kan bildas.

September 2018

Aktuella trendspaningar 

Infidence årliga kompetensutvecklingskonferens är nu avslutad. Med teman kring Open Banking, Sourcing av processer & IT och (r)evolutionen i betalningslandskapet är vi nu ännu bättre rustade att ta diskussioner, utmana och stötta våra klienter att driva förändringar för stärkt konkurrenskraft. 

Oktober 2017

Vår programförklaring 

Som ett nytt bolag, men med mycket erfarna konsulter, har vi tillsammans preciserat vår inriktning:

Vi erbjuder rådgivning ​och leder förändring inom:

 • Kundmöte / kanaler / kundservice ​

 • Informationsstyrning och informationsarkitektur​

 • Betalningssystem och –tjänster​

 • Effektivisering​

 • Sourcing, utifrån beställarrollen ​

 • Regelverkstillämpning och efterlevnad​

Vi vänder oss till finanssektorn

 • Våra kunder finns främst bland Nordiska bolag i den finansiella sektorn. Det kan vara banker, värdepappersbolag, marknadsplatser, kapitalförvaltare, betalningsaktörer och försäkringsbolag

 • Det utesluter inte att vi, från tid till annan, även bistår uppdragsgivare i andra branscher som sätter värde på våra kompetenser

Vi utvecklar och fördjupar ​relationerna med de utvalda kunderna

 • Vi säljer helst själva, utan mellanhänder, för att bygga förtroende och för att vara konkurrenskraftiga​

 • Vi ska vara oberoende, i relation till tjänste- och systemleverantörer. Vi är alltid på uppdragsgivarens sida.​

 • Vi underhåller relationer med ett fåtal utvalda konsultförmedlare.

bottom of page